Isala Publieksacademie Hersentumoren

Op maandag 9 september 2014 vond de Isala Publieksacademie plaats in theater Odeon De Spiegel te Zwolle over het onderwerp hersentumoren. Bekijk nu de hele avond terug.

Sprekers Aja Otten (neuroloog), Wimar van den Brink (neurochirurg) en Tom Aalders (neurochirurg) gaan in op de diagnostiek, behandeling en nazorg van primaire hersentumoren. Dit zijn kwaadaardige tumoren die niet uitzaaien. Daarbij komen ook nieuwe operatietechnieken als fluorescentie-techniek en wakkere craniotomie aan de orde.

Bekijk hier deel 1 van deze lezing met sprekers neuroloog Aja Otten en neurochirurg Tom Aalders van Isala.

In deel 2 van deze lezing vertellen neurochirurg Wimar van den Brink en neuroloog Aja Otten van Isala u meer over dit onderwerp.

Gastvrouw Carla Honing kijkt samen met de sprekers van de Isala Publieksacademie over hersentumoren op 8 september 2014 nog even terug op deze avond.

Isala wil een betekenisvolle rol spelen op een cruciaal moment in het leven van de patiënt en zijn naasten. Niet alleen door in het ziekenhuis patiënten te behandelen, maar ook door kennis en ervaring te delen buiten het ziekenhuis. Daarom organiseert Isala laagdrempelige lezingen over veel voorkomende ziektes en aandoeningen, innovaties en onderzoek.

De polikliniek Neurologische oncologie van Isala is gericht op onderzoek naar én behandeling van hersentumoren. Specialisten van verschillende disciplines werken in multidisciplinair verband samen. Dit zijn de neurochirurg, de neuroloog, de internist-oncoloog, de radiotherapeut en de regieverpleegkundige. De radioloog en de patholoog spelen een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose. De regieverpleegkundige is het vaste aanspreekpunt voor de patiënt. Deze verpleegkundige begeleidt het gehele traject en maakt de geboden informatie inzichtelijk. De polikliniek maakt onderdeel uit van het Isala Oncologisch centrum.

  • Datum: Maandag 8 september 2014
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Zaal: Odeon, Hemminkzaal

Kijk voor meer informatie op www.isalapublieksacademie.nl

Deel