Isala publieksacademie rug- en nekhernia

Lage rugpijn, scherpe pijn in de arm, krachtverlies of een doof of prikkelend gevoel. Een kleine greep uit de klachten van patiënten die kunnen wijzen op een rug- of nekhernia. Maar wat valt er aan te doen? De impact op het dagelijks functioneren kan flink zijn. Denk maar aan werk, hobby’s en de thuissituatie. Een groot misverstand is dat herniaklachten automatisch leiden tot een operatie. Er zijn meer mogelijkheden. Soms is niets doen ook een optie. En als je dan toch geopereerd wordt, welke technieken zijn er dan?

Onze neurologen en neurochirurgen bepalen samen met u een behandeling die het beste bij uw klachten past. Dat doen ze in nauwe samenwerking met ziekenhuizen uit de wijde regio. Uw zorgvraag staat centraal. Meer hierover in de Publieksacademie van maandag 9 november.

De sprekers op deze avond zijn neuroloog Jeroen Trip en neurochirurgen Martin Podlogar en Dharmin Nanda. Trip werkt als neuroloog in Isala Diaconessenhuis en werkt nauw samen met de neurologen en neurochirurgen in Zwolle. Beide neurochirurgen werken in Isala in Zwolle. Nanda houdt daarnaast spreekuur in Isala Diaconessenhuis. De neurochirurgen van Isala bieden zorg aan mensen die wonen in een gebied dat zich uitstrekt van Lelystad tot Apeldoorn en van Harderwijk tot Hardenberg. Hersenchirurgie, vasculaire chirurgie en wervelkolomchirurgie worden in volle omvang beoefend.

Bekijk hieronder de lezing terug.

Tijdens de vragenronde in de zaal konden niet alle vragen beantwoord worden. De antwoorden op de resterende vragen kunt u binnenkort hier nalezen.

Bekijk hieronder de nabeschouwing.

Deel