Verpleegafdeling

Op verpleegafafdeling neurochirurgie worden mensen verpleegd die een neurochirurgische operatie ondergaan, dat wil zeggen een operatie binnen de schedel of aan de wervelkolom en het zenuwstelsel. De afdeling heeft een sterk regionaal karakter. Patiënten vanuit heel Oost-Nederland komen naar de Isala klinieken om hier geopereerd te worden. Afdeling neurochirurgie is een afdeling verdeeld over 2 locaties met ruim 30 bedden.

Verpleegkundige zorg

Tijdens uw verblijf heeft u het meeste contact met de verpleegkundigen. Een vast team van verpleegkundigen is verantwoordelijk voor de totale zorg. In dit team zijn ook leerlingverpleegkundigen en stagiaires werkzaam. Als u vragen heeft, kunt u deze aan hen stellen. Het verpleegkundig dossier hangt aan uw bed. U kunt dit te allen tijde inzien, of uw contactpersoon na uw toestemming. Op de afdeling werken we zo veel mogelijk op een patiëntgerichte manier. Door patiëntentoewijzing krijgt één verpleegkundige een vast aantal patiënten tijdens zijn of haar dienst toegewezen. Op het whiteboard op de gang leest u welke verpleegkundigen voor u zorgen tijdens de drie diensten per 24 uur.

Behalve verpleegkundigen en hun leidinggevende (het hoofd zorgteam) werken op de afdeling ook een afdelingssecretaresse, een service assistent en een facilitair assistent. Daarnaast is er op werkdagen ‘s ochtends vaak een vrijwilliger als gastvrouw of gastheer aanwezig.

De neurochirurgen lopen op wisselende tijden visite. De verpleegkundige kan voor u nagaan op welke dagen uw medisch specialist op de afdeling komt. Buiten kantoortijden heeft altijd één neurochirurg dienst en neemt waar voor de andere neurochirurgen. Als u of uw familie prijs stelt op een persoonlijk gesprek met uw behandelend specialist, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via de secretaresse van de neurochirurg.

Bezoek

Informatie over de bezoektijden vindt u op de website van de Isala. Bezoek is van harte welkom, maar kan ook vermoeiend zijn voor u en uw kamergenoten. Het kan zelfs het herstel vertragen. Daarom is het advies niet meer dan twee personen tegelijk te ontvangen.

Isala verpleegafdeling neurochirurgie V2.5
Dr. van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

Postbus 10400
8000 GK Zwolle

(088) 624 1250