Vlekkeloze verhuizing verpleegafdeling neurochirurgie

Zwolle               ©2012 Foto Frans Paalman Zwolle

Neurochirurgie kon afgelopen weekend vast oefenen met verhuizen. De afdeling ging vanwege de verbouwing van het D-gebouw op locatie Sophia, naar de unitbouw naast de hoofdingang bij de PAAZ. De overgang naar het U gebouw liep gesmeerd volgens leidinggevenden Lucia Selles en Marlous Leeraar.

Vanwege de voorjaarsvakantie was het reductieweek en dus voor de afdeling een goed moment om te verhuizen. Uiteindelijk verhuisden 14 patiënten. Drie patiënten werden zondagochtend tijdelijk overgebracht naar afdeling B3 omdat zij bijvoorbeeld prikkelarm verpleegd moesten worden. Om 14.00 uur waren ook zij op hun nieuwe afdeling.

“Toen het verhuisbedrijf weg was, kon de inrichting beginnen”, zegt Lucia. Lastig voor de afdeling was dat afdeling helemaal leeg werden opgeleverd. “Wij moesten dus vooraf alles nog bepalen zoals de indeling en inrichting van de ruimtes. Er is onder andere een nieuw verpleegkundig oproepsysteem en een ander vacuümsysteem geplaatst.”

De patiënten vonden het leuk om de verhuizing mee te maken. Marlous: “Patiënten die wij eigenlijk via B3 hadden willen verhuizen, wilden meteen mee omdat ze het mee wilden maken. Vanochtend gaven zij aan dat zij dankzij alle indrukken goed hebben kunnen slapen.” Een patiënt die de verhuizing meemaakte: “Het is perfect verlopen. Ik ben nog gedoucht op D3, het bed is nog verschoond en toen werd ik hier gebracht. Ik vond het leuk om mee te maken en heb niets gemist. Gewoon op de vaste tijd kreeg ik eten. De dames liepen zich echt een ongeluk, maar ze bleven vrolijk. Echt, daar heb ik veel respect voor.”

Foto’s: Frans Paalman

Deel