Dr. M. Podlogar

Dr. Martin Podlogar was vanaf december 2003  tot januari 2010 in Duitsland als gediplomeerd arts werkzaam bij de afdeling Neurochirurgie van het Universitair ziekenhuis in Bonn. Hij  is opgeleid tot neurochirurg door Prof Johannes Schramm. Een in Europa en de Verenigde Staten  zeer bekend en bekwaam neurochirurg en opleider. Niet altijd even gemakkelijk, wel altijd zeer kritisch. De opleiding bevatte het gehele spectrum van neurochirurgie (tumoren, inclusief schedelbasis en hypofyse, vasculaire chirurgie, wervelkolom, kinderen, functionele, inclusief Deep Brain Stimulation, epilepsiechirurgie en pijn).

Tijdens de opleiding promoveerde hij over het thema epilepsie met een stipendium van de Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG).

Na zijn opleiding voltooid te hebben, werkte hij 3,5 jaar als staflid van de afdeling neurochirurgie, en van de neurochirurgische intensive care in Bonn. Daarnaast heeft hij veel ervaring in de traumazorg. Zijn speciale aandachtsgebied betreft de gehele wervelkolom, alle segmenten van de wervelkolom met bijna alle indicaties en nagenoeg alle benaderingen (van vooruit, zijkant en achter) beheerst hij.

Hij heeft het certificaat ‘Spinale Neurochirurgie’ van de Duitse Vereniging voor Neurochirurgie, bovendien is hij lid van DGNC, DWG en EANS, waarvan hij het internationale certificaat voor neurochirurgie heeft.

Dr Podlogar is vanaf januari 2014 in de Isala te Zwolle werkzaam. Hij zal het profiel van met name geavanceerde spinaal chirurgie voortvarend invulling gaan geven. Daarnaast zal hij de gangbare neurochirurgie, net als de andere neurochirurgen op hoog niveau blijven dragen.

In zijn vrije tijd sport hij veel: hardlopen, racefietsen en zwemmen zijn zijn passie.