Dr. T.T.A. Aalders

Dr. Aalders is van huis uit een Zwollenaar. In 1986 behaalde hij zijn Vwo-diploma, waarna hij zijn geneeskundeopleiding in Nijmegen begon. Deze sloot hij cum laude af in 1993. In hetzelfde jaar begon hij met de opleiding tot neurochirurg in het Universiteits Ziekenhuis in Essen (Duitsland). Zijn opleider was Prof. D. Stolke.

Tijdens zijn opleiding promoveerde hij op het thema 3D-CT angiografie bij neurovasculaire aandoeningen. Na zijn opleiding voltooid te hebben, werkte hij 2 jaar als staflid van de afdeling neurochirurgie van het Universiteits Ziekenhuis in Essen.

In 2002 keerde Dr. Aalders terug naar Zwolle, waar hij als neurochirurg verbonden is aan het neurochirurgisch centrum Zwolle. In dit centrum wordt de algemene neurochirurgie over de volledige breedte uitgevoerd, gebruik maken van alle moderne technieken, zoals neuronavigatie en neurofysiologische monitoring.

Dr. Aalders zijn bijzondere interesse gaat uit naar de vasculaire neurochirurgie en de schedelbasischirurgie. Tevens voert hij endoscopische operaties aan de hypofyse uit. Op het gebied van de wervelkolom voert hij microchirurgische operaties uit bij ruggenmergs- en zenuwtumoren. Daarnaast bestaat er grote ervaring op het gebied van operaties aan de halswervelkolom en voor spondylolysis/spondylolisthesis van de lendewervelkolom.